Erinevus lehekülje "Kodundus: toidu valmistamine" redaktsioonide vahel
(Uus lehekülg: '{{Oppeprotsess |seotudHaridusaste=Põhiharidus |kooliaste=III kooliaste |klass=7., 8., 9. klass |seotudTeema=Toidu valmistamine (EstCORE:30245) |seotudOpivaljund=1) analü...') |
|||
1. rida: | 1. rida: | ||
{{Oppeprotsess | {{Oppeprotsess | ||
− | |seotudHaridusaste=Põhiharidus | + | |nimetus=Kodundus |
+ | |seotudAinevaldkond=Tehnoloogia | ||
+ | |seotudHaridusaste=Põhiharidus | ||
|kooliaste=III kooliaste | |kooliaste=III kooliaste | ||
|klass=7., 8., 9. klass | |klass=7., 8., 9. klass | ||
14. rida: | 16. rida: | ||
9) teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab; tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust; | 9) teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab; tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust; | ||
10) eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi. | 10) eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi. | ||
− | |pohimoiste=kuumtöötlemine, venni diagramm, lihatoit, kalatoit, kuumtöödeldud toit, lihakehade jaotustükid, kergitusained, maitseainete omadused | + | |pohimoiste=kuumtöötlemine, venni diagramm, lihatoit, kalatoit, kuumtöödeldud toit, lihakehade jaotustükid, kergitusained, maitseainete omadused, tainatoidud, vormiromad, vokitoidud, kuumtöödeldud järelroad |
}} | }} |
Redaktsioon: 22. november 2020, kell 18:12
Kodundus: toidu valmistamine | |
---|---|
Nimetus | Kodundus |
Maht | |
Ainevaldkond | Tehnoloogia |
Õppeaine | |
Haridusaste | PõhiharidusProperty "Haridus:seotudHaridusaste" (as page type) with input value "Põhiharidus" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process. |
Kooliaste | III kooliaste |
Klass | 7.8.9. klass |
Seotud teemad | Toidu valmistamine (EstCORE:30245) |
Sisukord
Õppeprotsess Kodundus
Eesmärgid
{{{eesmark}}}
Põhimõisted
- kuumtöötlemine
- venni diagramm
- lihatoit
- kalatoit
- kuumtöödeldud toit
- lihakehade jaotustükid
- kergitusained
- maitseainete omadused
- tainatoidud
- vormiromad
- vokitoidud
- kuumtöödeldud järelroad
Seotud teemad
Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:
Õpiväljundid
2) oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogadesProperty "Haridus:seotudOpivaljund" (as page type) with input value "1) analüüsib kuumtöötlemisviiside erinevusi ja sarnasusi Venni diagrammi järgi</br>2) oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogades" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- 3) suudab valmistada erinevaid kuumtöödeldud toite
- 4) oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke.
5) teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodagaProperty "Haridus:seotudOpivaljund" (as page type) with input value "4) oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke. </br>5) teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodaga" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
7) osaleb arutelus maitseainete kasutamisestProperty "Haridus:seotudOpivaljund" (as page type) with input value "6) järeldab, mis tingimusi erinevad kergitusained vajavad.</br>7) osaleb arutelus maitseainete kasutamisest" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- 8) tutvub erinevate maitseainete omadustega (nuusutab, maitseb)
- 9) teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab
- tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust
- 10) eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi.
Õppematerjal
Selle teemaga (Toidu valmistamine (EstCORE:30245)) on seotud järgnev õppematerjal:
Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}
Ülesanded ja harjutused
{{{ulesanne}}}
Metoodika
{{{metoodika}}}
Eeldused
{{{eeldus}}}
Õppevahendid
{{{oppevara}}}
Praktilised tööd
{{{praktika}}}
Lõiming
{{{loiming}}}
Õppesisu
{{{oppesisu}}}
[[Category:{{{seotudOppeaine}}}]]