Kodundus: toidu valmistamine

Allikas: oppekava.edu.ee


Kodundus: toidu valmistamine
Nimetus Kodundus: toidu valmistamine
Maht
Ainevaldkond Tehnoloogia
Õppeaine Kodundus
Haridusaste Põhiharidus
Kooliaste III kooliaste
Klass 7.8.9. klass
Seotud teemad Toidu valmistamine (EstCORE:30245)

Õppeprotsess Kodundus: toidu valmistamine

Eesmärgid

{{{eesmark}}}

Põhimõisted

  1. kuumtöötlemine
  2. venni diagramm
  3. lihatoit
  4. kalatoit
  5. kuumtöödeldud toit
  6. lihakehade jaotustükid
  7. kergitusained
  8. maitseainete omadused
  9. tainatoidud
  10. vormiromad
  11. vokitoidud
  12. kuumtöödeldud järelroad

Seotud teemad

Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:

  1. Toidu valmistamine (EstCORE:30245)

Õpiväljundid

  1. Teab toiduainete kuumtöötlemise viise
  2. Tunneb peamisi maitseaineid
  3. tunneb peamisi roogade maitsestamise võimalusi
  4. Valmistab retsepti kasutades erinevaid kuumi roogi
  5. Valmistab retsepti kasutades erinevaid külmi roogi
  6. Küpsetab tainatooteid
  7. Võrdleb erinevaid kergitusaineid

Õppematerjal

Selle teemaga (Toidu valmistamine (EstCORE:30245)) on seotud järgnev õppematerjal:

 AinevaldkondÕppeaineKooliaste
Kaalu ja mahu vahekordade võrdlustabel (E-koolikott:materjal:21183)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Kalkulatsioonikaardi koostamine (E-koolikott:materjal:21181)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Kodundusmaailm (E-koolikott:materjal:985)TehnoloogiaKodundusI kooliaste
II kooliaste
III kooliaste
Koduse kuumtöötlemise mõju (E-koolikott:materjal:21179)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Kokandusterminite kordamine (E-koolikott:materjal:6467)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
III kooliaste
Kuumtöötlemise mõju toiduainetele (E-koolikott:materjal:21172)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Mõõtühikute teisendamine (E-koolikott:materjal:21182)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Teisendamine (E-koolikott:materjal:21190)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Teisendamine- lahendus (E-koolikott:materjal:21191)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
Tööde järjestamine (E-koolikott:materjal:21192)TehnoloogiaKodundusII kooliaste
„Minu retseptiraamat“ II-III õpitasemele (E-koolikott:materjal:5363)TehnoloogiaKodundusI kooliaste
II kooliaste
III kooliaste

Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}

Ülesanded ja harjutused

{{{ulesanne}}}

Metoodika

{{{metoodika}}}

Eeldused

{{{eeldus}}}

Õppevahendid

Füüsiline õppekeskond kodunduse tundide läbiviimiseks

Praktilised tööd

{{{praktika}}}

Lõiming

{{{loiming}}}

Õppesisu

Nüüdisaegsed köögiseadmed, nende kasutamine ja hooldus. Kuumtöötlemise viisid. Maitseained ja roogade maitsestamine. Supid. Liha jaotustükid ja lihatoidud. Kalaroad. Soojad kastmed. Kergitusained ja tainatooted. Vormiroad ja vokitoidud. Kuumtöödeldud järelroad. Rahvustoidud.