Kodundus: toidu valmistamine
Allikas: oppekava.edu.ee
Kodundus: toidu valmistamine | |
---|---|
Nimetus | Kodundus: toidu valmistamine |
Maht | |
Ainevaldkond | Tehnoloogia |
Õppeaine | Kodundus |
Haridusaste | Põhiharidus |
Kooliaste | III kooliaste |
Klass | 7.8.9. klass |
Seotud teemad | Toidu valmistamine (EstCORE:30245) |
Sisukord
Õppeprotsess Kodundus: toidu valmistamine
Eesmärgid
{{{eesmark}}}
Põhimõisted
- kuumtöötlemine
- venni diagramm
- lihatoit
- kalatoit
- kuumtöödeldud toit
- lihakehade jaotustükid
- kergitusained
- maitseainete omadused
- tainatoidud
- vormiromad
- vokitoidud
- kuumtöödeldud järelroad
Seotud teemad
Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:
Õpiväljundid
- Teab toiduainete kuumtöötlemise viise
- Tunneb peamisi maitseaineid
- tunneb peamisi roogade maitsestamise võimalusi
- Valmistab retsepti kasutades erinevaid kuumi roogi
- Valmistab retsepti kasutades erinevaid külmi roogi
- Küpsetab tainatooteid
- Võrdleb erinevaid kergitusaineid
Õppematerjal
Selle teemaga (Toidu valmistamine (EstCORE:30245)) on seotud järgnev õppematerjal:
Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}
Ülesanded ja harjutused
{{{ulesanne}}}
Metoodika
{{{metoodika}}}
Eeldused
{{{eeldus}}}
Õppevahendid
Füüsiline õppekeskond kodunduse tundide läbiviimiseks
Praktilised tööd
{{{praktika}}}
Lõiming
{{{loiming}}}
Õppesisu
Nüüdisaegsed köögiseadmed, nende kasutamine ja hooldus. Kuumtöötlemise viisid. Maitseained ja roogade maitsestamine. Supid. Liha jaotustükid ja lihatoidud. Kalaroad. Soojad kastmed. Kergitusained ja tainatooted. Vormiroad ja vokitoidud. Kuumtöödeldud järelroad. Rahvustoidud.
... more about "Kodundus: toidu valmistamine"