Erinevus lehekülje "Bioloogia:Seedimine ja eritamine" redaktsioonide vahel

Allikas: oppekava.edu.ee
11. rida: 11. rida:
 
3) hindab neerude, kopsude, naha ja soolestiku osa jääkainete eritamisel;
 
3) hindab neerude, kopsude, naha ja soolestiku osa jääkainete eritamisel;
 
4) järgib tervisliku toitumise põhimõtteid.
 
4) järgib tervisliku toitumise põhimõtteid.
|pohimoiste=ensüüm, vitamiin, sülg, maks, sapp, peensool, jämesool, neer, uriin.
+
|pohimoiste=ensüüm, vitamiin, sülg, maks, sapp, peensool, jämesool, neer, uriin
 
|praktika=1. Inimese energiavajadust mõjutavate tegurite uurimine praktilise tööga või arvutimudeliga.
 
|praktika=1. Inimese energiavajadust mõjutavate tegurite uurimine praktilise tööga või arvutimudeliga.
 
2. Isikliku toitumisharjumuse analüüs.
 
2. Isikliku toitumisharjumuse analüüs.
 
|oppesisu=Inimese seedeelundkonna ehitus ja talitlus. Organismi energiavajadust mõjutavad tegurid. Tervislik toitumine, üle- ja alakaalulisuse põhjused ning tagajärjed. Neerude üldine tööpõhimõte vere püsiva koostise tagamisel. Kopsude, naha ja soolestiku eritamisülesanne.
 
|oppesisu=Inimese seedeelundkonna ehitus ja talitlus. Organismi energiavajadust mõjutavad tegurid. Tervislik toitumine, üle- ja alakaalulisuse põhjused ning tagajärjed. Neerude üldine tööpõhimõte vere püsiva koostise tagamisel. Kopsude, naha ja soolestiku eritamisülesanne.
 
}}
 
}}

Redaktsioon: 19. oktoober 2020, kell 07:29


Bioloogia:Seedimine ja eritamine
Nimetus Seedimine ja eritamine
Maht
Ainevaldkond Loodusained
Õppeaine Bioloogia
Haridusaste Põhiharidus
Kooliaste III kooliaste
Klass 8. klass
Seotud teemad Seedimine ja eritamine

Õppeprotsess Seedimine ja eritamine

Eesmärgid

{{{eesmark}}}

Põhimõisted

  1. ensüüm
  2. vitamiin
  3. sülg
  4. maks
  5. sapp
  6. peensool
  7. jämesool
  8. neer
  9. uriin

Seotud teemad

Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:

  1. Seedimine ja eritamine

Õpiväljundid

  1. Koostab ning analüüsib seedeelundkonna ehituse jooniseid ja skeeme ning selgitab nende alusel toidu seedimist ja toitainete imendumist
  2. 2) selgitab valkude, rasvade, süsivesikute, vitamiinide, mineraalainete ja vee ülesandeid inimorganismis ning nende üle- või alatarbimisega kaasnevaid probleeme
  3. 3) hindab neerude, kopsude, naha ja soolestiku osa jääkainete eritamisel
  4. 4) järgib tervisliku toitumise põhimõtteid.

Õppematerjal

Selle teemaga (Seedimine ja eritamine) on seotud järgnev õppematerjal:


Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}

Ülesanded ja harjutused

{{{ulesanne}}}

Metoodika

{{{metoodika}}}

Eeldused

{{{eeldus}}}

Õppevahendid

{{{oppevara}}}

Praktilised tööd

1. Inimese energiavajadust mõjutavate tegurite uurimine praktilise tööga või arvutimudeliga. 2. Isikliku toitumisharjumuse analüüs.

Lõiming

{{{loiming}}}

Õppesisu

Inimese seedeelundkonna ehitus ja talitlus. Organismi energiavajadust mõjutavad tegurid. Tervislik toitumine, üle- ja alakaalulisuse põhjused ning tagajärjed. Neerude üldine tööpõhimõte vere püsiva koostise tagamisel. Kopsude, naha ja soolestiku eritamisülesanne.