Kodundus: Toidu valmistamise organiseerimine ja tarbijakasvatus

Allikas: oppekava.edu.ee


Kodundus: Toidu valmistamise organiseerimine ja tarbijakasvatus
Nimetus Kodundus: Toidu valmistamise organiseerimine ja tarbijakasvatus
Maht
Ainevaldkond Tehnoloogia
Õppeaine Kodundus
Haridusaste Põhiharidus
Kooliaste III kooliaste
Klass
Seotud teemad

Õppeprotsess Kodundus: Toidu valmistamise organiseerimine ja tarbijakasvatus

Eesmärgid

{{{eesmark}}}

Põhimõisted

Seotud teemad

Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:


Õpiväljundid

  1. Arvestab rühmaülesandeid täites kaasõpilaste arvamusi ja hinnanguid
  2. Kasutab menüüd koostades ainekirjandust ja teabeallikaid
  3. Kalkuleerib toidu maksumust
  4. hindab enda huve ja sobivust toiduga seotud ametiks või hobidega tegelemiseks
  5. Tunneb tarbija õigusi ning kohustusi, reklaami mõju ostuotsustele
  6. Oskab koostada ürituse eelarvet
  7. Arvestab rühmaülesandeid täites kaasõpilaste arvamusi ja hinnanguid
  8. Kasutab menüüd koostades ainekirjandust ja teabeallikaid
  9. Kalkuleerib toidu maksumust
  10. hindab enda huve ja sobivust toiduga seotud ametiks
  11. hindab enda huve ja sobivust toiduga seotud hobidega tegelemiseks
  12. tunneb tarbija õigusi ning kohustusi
  13. Hindab reklaami mõju ostuotsustele
  14. Oskab koostada ürituse eelarvet

Õppematerjal

Selle teemaga ({{{seotudTeema}}}) on seotud järgnev õppematerjal:


Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}

Ülesanded ja harjutused

{{{ulesanne}}}

Metoodika

{{{metoodika}}}

Eeldused

{{{eeldus}}}

Õppevahendid

{{{oppevara}}}

Praktilised tööd

{{{praktika}}}

Lõiming

{{{loiming}}}

Õppesisu

Meeskonna juhtimine. Suurema projekti korraldamine alates menüü koostamisest, kalkulatsioonist ja praktilise töö organiseerimisest kuni tulemuse analüüsimiseni. Toiduga seonduvad ametid. Tarbija õigused ja kohustused. Märgistused toodetel. Reklaam ja ostuotsustused. Teadlik ja säästlik majandamine. Kokkuhoiuvõimalused ja kulude analüüs. Kulude planeerimine erijuhtudeks (peod, tähtpäevad