Tehnoloogia: Kodundus
Tehnoloogia: Kodundus | |
---|---|
Nimetus | Tehnoloogia:Kodundus |
Maht | |
Ainevaldkond | Tehnoloogia |
Õppeaine | Käsitöö ja kodundus |
Haridusaste | Põhiharidus |
Kooliaste | III kooliaste |
Klass | |
Seotud teemad | Kodundus |
Sisukord
Õppeprotsess Tehnoloogia:Kodundus
Eesmärgid
{{{eesmark}}}
Põhimõisted
- makrotoitained
- mikrotoitained
- toiteväärtus
- toidupüramiid
- valgud
- toidurasv
- süsivesik
- vitamiin
- mineraalaine
- pH-tase
- pakendiinfo
- mõõtühikud
- menüü
- allergia
- toidutalumatus
- taimetoitlus
- dieet
- toitumishäire
- kuumtöötlemine
- külmtöötlemine
- kalkuleerimine
- eelarve
- brutopalk
- netopalk
- reklaam
- säästlik majandamine
- retsept
- kergitamine
- lauakombed
- sisekujundus
- kodumasinad
- puhastusvahendid
- konserveerimine
Seotud teemad
Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:
Õpiväljundid
allikaidProperty "Haridus:seotudOpivaljund" (as page type) with input value "teab mitmekülgse toiduvaliku tähtsust tervisele ning põhiliste makro- ja mikrotoitainete vajalikkust ja</br>allikaid" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
riknemisega seotud riskitegureidProperty "Haridus:seotudOpivaljund" (as page type) with input value "analüüsib toiduainete toiteväärtust, hindab nende kvaliteeti, tunneb toidu erinevaid säilitusviise ning</br>riknemisega seotud riskitegureid" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
- analüüsib menüü tervislikkust ning koostab tasakaalustatud ja mitmekülgse menüü
- teab toidu valmistamisel toimuvaid muutusi ning oskab neid teadmisi rakendada
- võrdleb eri maade rahvustoite ja teab toitumistavasid mõjutavaid tegureid
- Arvestab rühmaülesandeid täites kaasõpilaste arvamusi ja hinnanguid
- Kasutab menüüd koostades ainekirjandust ja teabeallikaid
- Kalkuleerib toidu maksumust
- hindab enda huve ja sobivust toiduga seotud ametiks või hobidega tegelemiseks
- Tunneb tarbija õigusi ning kohustusi, reklaami mõju ostuotsustele
- Oskab koostada ürituse eelarvet
- Teab toiduainete kuumtöötlemise viise
- tunneb peamisi maitseaineid ja roogade maitsestamise võimalusi
- valmistab retsepti kasutades erinevaid kuumi ja külmi roogi
- küpsetab tainatooteid ja võrdleb erinevaid kergitusaineid
- koostab lähtuvalt ürituse sisust menüü ning kujundab ja katab laua
- Vormistab ja kujundab kutse
- Rõivastub ja käitub ürituse eripära arvestades
- Mõistab lauakommete tähtsust meeldiva suhtluskeskkonna loomisel
- Arutleb ja leiab seoseid kodu sisekujunduse ning seal elavate inimeste vahel
- tunneb erinevaid kodumasinaid ja oskab neid kasutusjuhendi järgi käsitseda
- tunneb põhilisi korrastustöid ja -tehnikaid
- oskab puhastusainete ostmisel ja kasutamisel lugeda kasutusjuhendit ning mõistab seda
Õppematerjal
Selle teemaga (Kodundus) on seotud järgnev õppematerjal:
Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}
Ülesanded ja harjutused
{{{ulesanne}}}
Metoodika
{{{metoodika}}}
Eeldused
{{{eeldus}}}
Õppevahendid
{{{oppevara}}}
Praktilised tööd
{{{praktika}}}
Lõiming
{{{loiming}}}
Õppesisu
{{{oppesisu}}}