Erinevus lehekülje "Tehnoloogia: Kodundus" redaktsioonide vahel

Allikas: oppekava.edu.ee
3. rida: 3. rida:
 
|seotudAinevaldkond=Tehnoloogia
 
|seotudAinevaldkond=Tehnoloogia
 
|seotudOppeaine=Kodundus
 
|seotudOppeaine=Kodundus
|seotudHaridusaste=Põhiharidus
+
|seotudHaridusaste=Põhiharidus
 
|kooliaste=III kooliaste
 
|kooliaste=III kooliaste
|seotudTeema=Toidu valmistamine (EstCORE:30245)
+
|seotudTeema=Töö organiseerimine
|seotudOpivaljund=analüüsib kuumtöötlemisviiside erinevusi ja sarnasusi Venni diagrammi järgi; oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogades; suudab valmistada erinevaid kuumtöödeldud toite; oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke; teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodaga; järeldab, mis tingimusi erinevad kergitusained vajavad; osaleb arutelus maitseainete kasutamisest; tutvub erinevate maitseainete omadustega (nuusutab, maitseb); teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab; tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust; eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi.
+
|seotudOpivaljund=valib koos rühmakaaslastega sündmuse, mida hakatakse korraldama (pidu endale, klassile, õpetajaile); arutleb peo eesmärgi ja sellest lähtuvalt erinevate menüüde koostamise võimaluste üle;
 +
koostab peo teemast lähtudes menüü, teeb kalkulatsiooni ning jagab ülesanded; kasutab menüü koostamiseks kokaraamatuid ja veebilehekülgi; korraldab peo; analüüsib peo õnnestumist;
 +
koostab enne õppekäigul osalemist küsimused, lähtudes sihiks oleva asutuse profiilist; kõneleb pärast õppekäiku enda sobivusest tutvustatud ametikohtadele.
 
|pohimoiste=makrotoitained, mikrotoitained, toiteväärtus, toidupüramiid, valgud, toidurasv, süsivesik, vitamiin, mineraalaine, pH-tase, pakendiinfo, mõõtühikud, menüü, allergia, toidutalumatus, taimetoitlus, dieet, toitumishäire, kuumtöötlemine, külmtöötlemine, kalkuleerimine, eelarve, brutopalk, netopalk, reklaam, säästlik majandamine, retsept, kergitamine, lauakombed, sisekujundus, kodumasinad, puhastusvahendid, konserveerimine
 
|pohimoiste=makrotoitained, mikrotoitained, toiteväärtus, toidupüramiid, valgud, toidurasv, süsivesik, vitamiin, mineraalaine, pH-tase, pakendiinfo, mõõtühikud, menüü, allergia, toidutalumatus, taimetoitlus, dieet, toitumishäire, kuumtöötlemine, külmtöötlemine, kalkuleerimine, eelarve, brutopalk, netopalk, reklaam, säästlik majandamine, retsept, kergitamine, lauakombed, sisekujundus, kodumasinad, puhastusvahendid, konserveerimine
 
}}
 
}}

Redaktsioon: 18. november 2020, kell 15:34


Tehnoloogia: Kodundus
Nimetus Tehnoloogia: Kodundus
Maht
Ainevaldkond Tehnoloogia
Õppeaine Kodundus
Haridusaste PõhiharidusProperty "Haridus:seotudHaridusaste" (as page type) with input value "Põhiharidus" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
Kooliaste III kooliaste
Klass
Seotud teemad Töö organiseerimine

Õppeprotsess Tehnoloogia: Kodundus

Eesmärgid

{{{eesmark}}}

Põhimõisted

  1. makrotoitained
  2. mikrotoitained
  3. toiteväärtus
  4. toidupüramiid
  5. valgud
  6. toidurasv
  7. süsivesik
  8. vitamiin
  9. mineraalaine
  10. pH-tase
  11. pakendiinfo
  12. mõõtühikud
  13. menüü
  14. allergia
  15. toidutalumatus
  16. taimetoitlus
  17. dieet
  18. toitumishäire
  19. kuumtöötlemine
  20. külmtöötlemine
  21. kalkuleerimine
  22. eelarve
  23. brutopalk
  24. netopalk
  25. reklaam
  26. säästlik majandamine
  27. retsept
  28. kergitamine
  29. lauakombed
  30. sisekujundus
  31. kodumasinad
  32. puhastusvahendid
  33. konserveerimine

Seotud teemad

Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:

  1. Töö organiseerimine

Õpiväljundid

  1. valib koos rühmakaaslastega sündmuse, mida hakatakse korraldama (pidu endale, klassile, õpetajaile)
  2. arutleb peo eesmärgi ja sellest lähtuvalt erinevate menüüde koostamise võimaluste üle
  3. koostab peo teemast lähtudes menüü, teeb kalkulatsiooni ning jagab ülesanded
  4. kasutab menüü koostamiseks kokaraamatuid ja veebilehekülgi
  5. korraldab peo
  6. analüüsib peo õnnestumist
  7. koostab enne õppekäigul osalemist küsimused, lähtudes sihiks oleva asutuse profiilist
  8. kõneleb pärast õppekäiku enda sobivusest tutvustatud ametikohtadele.

Õppematerjal

Selle teemaga (Töö organiseerimine) on seotud järgnev õppematerjal:


Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}

Ülesanded ja harjutused

{{{ulesanne}}}

Metoodika

{{{metoodika}}}

Eeldused

{{{eeldus}}}

Õppevahendid

{{{oppevara}}}

Praktilised tööd

{{{praktika}}}

Lõiming

{{{loiming}}}

Õppesisu

{{{oppesisu}}}


... more about "Tehnoloogia: Kodundus"
III kooliaste +
makrotoitained +, mikrotoitained +, toiteväärtus +, toidupüramiid +, valgud +, toidurasv +, süsivesik +, vitamiin +, mineraalaine +, pH-tase +, pakendiinfo +, mõõtühikud +, menüü +, allergia +, toidutalumatus +, taimetoitlus +, dieet +, toitumishäire +, kuumtöötlemine +, külmtöötlemine +, kalkuleerimine +, eelarve +, brutopalk +, netopalk +, reklaam +, säästlik majandamine +, retsept +, kergitamine +, lauakombed +, sisekujundus +, kodumasinad +, puhastusvahendid +  ja konserveerimine +
Tehnoloogia: Kodundus +