Erinevus lehekülje "Tehnoloogia: Kodundus" redaktsioonide vahel
Allikas: oppekava.edu.ee
5. rida: | 5. rida: | ||
|seotudHaridusaste=Põhiharidus | |seotudHaridusaste=Põhiharidus | ||
|kooliaste=III kooliaste | |kooliaste=III kooliaste | ||
− | |seotudTeema= | + | |seotudTeema=Toidu valmistamine (EstCORE:30245) |
− | |seotudOpivaljund= | + | |seotudOpivaljund=analüüsib kuumtöötlemisviiside erinevusi ja sarnasusi Venni diagrammi järgi; oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogades; suudab valmistada erinevaid kuumtöödeldud toite; oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke; teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodaga; järeldab, mis tingimusi erinevad kergitusained vajavad; osaleb arutelus maitseainete kasutamisest; tutvub erinevate maitseainete omadustega (nuusutab, maitseb); teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab; tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust; eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi. |
|pohimoiste=makrotoitained, mikrotoitained, toiteväärtus, toidupüramiid, valgud, toidurasv, süsivesik, vitamiin, mineraalaine, pH-tase, pakendiinfo, mõõtühikud, menüü, allergia, toidutalumatus, taimetoitlus, dieet, toitumishäire, kuumtöötlemine, külmtöötlemine, kalkuleerimine, eelarve, brutopalk, netopalk, reklaam, säästlik majandamine, retsept, kergitamine, lauakombed, sisekujundus, kodumasinad, puhastusvahendid, konserveerimine | |pohimoiste=makrotoitained, mikrotoitained, toiteväärtus, toidupüramiid, valgud, toidurasv, süsivesik, vitamiin, mineraalaine, pH-tase, pakendiinfo, mõõtühikud, menüü, allergia, toidutalumatus, taimetoitlus, dieet, toitumishäire, kuumtöötlemine, külmtöötlemine, kalkuleerimine, eelarve, brutopalk, netopalk, reklaam, säästlik majandamine, retsept, kergitamine, lauakombed, sisekujundus, kodumasinad, puhastusvahendid, konserveerimine | ||
}} | }} |
Redaktsioon: 18. november 2020, kell 15:31
Tehnoloogia: Kodundus | |
---|---|
Nimetus | Tehnoloogia: Kodundus |
Maht | |
Ainevaldkond | Tehnoloogia |
Õppeaine | Kodundus |
Haridusaste | Põhiharidus |
Kooliaste | III kooliaste |
Klass | |
Seotud teemad | Toidu valmistamine (EstCORE:30245) |
Sisukord
Õppeprotsess Tehnoloogia: Kodundus
Eesmärgid
{{{eesmark}}}
Põhimõisted
- makrotoitained
- mikrotoitained
- toiteväärtus
- toidupüramiid
- valgud
- toidurasv
- süsivesik
- vitamiin
- mineraalaine
- pH-tase
- pakendiinfo
- mõõtühikud
- menüü
- allergia
- toidutalumatus
- taimetoitlus
- dieet
- toitumishäire
- kuumtöötlemine
- külmtöötlemine
- kalkuleerimine
- eelarve
- brutopalk
- netopalk
- reklaam
- säästlik majandamine
- retsept
- kergitamine
- lauakombed
- sisekujundus
- kodumasinad
- puhastusvahendid
- konserveerimine
Seotud teemad
Selle õppeprotsessiga on seotud järgnevad teemad:
Õpiväljundid
- analüüsib kuumtöötlemisviiside erinevusi ja sarnasusi Venni diagrammi järgi
- oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogades
- suudab valmistada erinevaid kuumtöödeldud toite
- oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke
- teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodaga
- järeldab, mis tingimusi erinevad kergitusained vajavad
- osaleb arutelus maitseainete kasutamisest
- tutvub erinevate maitseainete omadustega (nuusutab, maitseb)
- teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab
- tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust
- eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi.
Õppematerjal
Selle teemaga (Toidu valmistamine (EstCORE:30245)) on seotud järgnev õppematerjal:
Muu õppematerjal: {{{oppematerjal}}}
Ülesanded ja harjutused
{{{ulesanne}}}
Metoodika
{{{metoodika}}}
Eeldused
{{{eeldus}}}
Õppevahendid
{{{oppevara}}}
Praktilised tööd
{{{praktika}}}
Lõiming
{{{loiming}}}
Õppesisu
{{{oppesisu}}}
... more about "Tehnoloogia: Kodundus"
III kooliaste +
Analüüsib kuumtöötlemisviiside erinevusi ja sarnasusi Venni diagrammi järgi +, Oskab valmistada retsepti järgi liha- ja kalatoitude juurde sobivaid kastmeid ning kasutada liha- ja kalasaadusi vormi- ja vokiroogades +, Suudab valmistada erinevaid kuumtöödeldud toite +, Oskab eristada lihakehade erinevaid jaotustükke +, Teeb katsed pärmiga, küpsetuspulbriga, soodaga +, Järeldab, mis tingimusi erinevad kergitusained vajavad +, Osaleb arutelus maitseainete kasutamisest +, Tutvub erinevate maitseainete omadustega (nuusutab, maitseb) +, Teeb arutelu põhjal järelduse, mis taime osa see on (leht, vars, õis, juur) ning kus ja kuidas ta seda kasutab +, Tunneb mängu käigus ära maitseaine ning leiab selle bingoruudustikust + ja Eristab maitseaineid ja teab põhiliste maitseainete kasutamise võimalusi. +
makrotoitained +, mikrotoitained +, toiteväärtus +, toidupüramiid +, valgud +, toidurasv +, süsivesik +, vitamiin +, mineraalaine +, pH-tase +, pakendiinfo +, mõõtühikud +, menüü +, allergia +, toidutalumatus +, taimetoitlus +, dieet +, toitumishäire +, kuumtöötlemine +, külmtöötlemine +, kalkuleerimine +, eelarve +, brutopalk +, netopalk +, reklaam +, säästlik majandamine +, retsept +, kergitamine +, lauakombed +, sisekujundus +, kodumasinad +, puhastusvahendid + ja konserveerimine +
Tehnoloogia: Kodundus +